Coaching en begeleiding

Touwtjes in eigen hand is gespecialiseerd in rouw- en verliesverwerking, trauma, burn-out en hooggevoeligheid. Daarnaast ben je uiteraard van harte welkom met andere vraagstukken; elk coachtraject is persoonlijk en gericht om je inzichten en handvatten te geven zodat je een stap vooruit komt in je wens of behoefte.

In elke sessie gaan we op onderzoek uit. Wat is het knelpunt? Wat past er bij jou? Wat zijn je wensen en verlangens? Samen met de pony’s Tommie, Winter en Saartje halen we onbewuste ervaringen, gevoelens, verlangens en gedachten naar het bewuste! Best spannend! Ja dat klopt! Weet dat je niets moet, je mag nee zeggen, en je mag proberen en herhalen. Zelfontwikkeling is heel dapper en moedig, daar mag je al trots op zijn. Maar ook jij kunt het, dat weet ik zeker! En of het nu met kleine stapjes gaat of met 1 grote, het gaat om jouw proces!


Hoe gaat coachen met paarden?

Coachen met paarden is ervaren.
Ervaren haalt het onbewuste naar boven.
Dat wat naar boven mag komen helpt je in je ontwikkeling.
Jouw ontwikkeling brengt je waar je wilt zijn.
Als je bent waar je wilt zijn, ben je een rijk mens.

Door de ervaringen met een van de pony’s kun je onder andere leren hoe je iets aanpakt, hoe je reageert, hoe je iets oplost, hoe anderen op jou reageren, of je iets (onbewust) achterwege laat, hoe je je gedraagt en of er patronen aanwezig zijn. Dankzij deze ervaring wordt je je bewust van het onbewuste. Met deze informatie mag je je activiteit herhalen om te zien op welke manier je iets kunt veranderen en welke effecten dit heeft. Want Tommie, Winter en Saartje zijn geheel oordeelloos en eerlijk, ze geven je wederom een oprechte feedback op je doen en laten! Je kunt dus heerlijk experimenteren en leren totdat je tevreden bent!


Begeleiding
met paarden

Begeleiding bij rouw, verlies, trauma en burn out vraagt om rust, om gehoord en gezien te worden. Om overzicht en het samen doen. Je hoeft niet perse te vertellen over wat er is voorgevallen. We gaan kijken wat er in het hier en nu nodig is, en daar gaan we mee aan de slag. Deze processen hebben tijd nodig. We gaan op jouw tempo, jij bepaalt. Ik loop met je mee, samen met de pony’s.


Wanneer coachen met paarden?

Jouw vraag is uniek en samen gaan we op onderzoek uit!
Veel voorkomende onderwerpen zijn:

  • Werk-gerelateerde vraagstukken
  • Communiceren
  • Grenzen aangeven
  • Wie ben ik en wat wil ik?
  • Situaties uit het verleden: Hoe krijg ik het op een rij?
  • Terugkerende (ongewenste) patronen: Hoe kom ik er uit?
  • Familie-opstellingen
  • Ik heb een toekomstdroom, maar hoe kom ik daar?
  • En nog zo veel meer! Jouw coachvraag is van harte welkom!

 

 

 

Interesse, vragen of als aanvullende informatie gewenst is