Over mij

Geboren en getogen in Horst kwamen op jonge leeftijd de paarden al in mijn leven. Na een jeugd vol met alles dat met paarden te maken had, kon ik deze prachtige dieren niet meer loslaten. Ik richtte mijn leven zo in dat er altijd plaats over bleef om met paarden bezig te zijn. Trainen, wedstrijden rijden, lesgeven, en later volgde ik vele opleidingen om paarden met gezondheidsproblemen op alternatieve wijze te behandelen (acupressuur, sportmassage, cranio sacraal therapie, iriscopie).
Geheel down to earth, voelde ik al vrij snel dat elk paard dat op mijn pad kwam, mij iets te leren had. Ik werd er nieuwsgierig naar, en stond open voor wat deze mooie dieren mij te vertellen hadden.

Zo kwam Coachen met paarden in mijn leven. Er ging een wereld voor me open! De invloed van de psyche van de mens, (verborgen) verlangens en behoeften, ingrijpende ervaringen, weggedrukte emoties, je bewuste en onbewuste ervaringen als kind en/of puber, en hoe met dit alles om te gaan?! Mijn interesse werd enorm getriggerd! Hier word ik blij van, hier ligt mijn hart. 

Hoewel alle coachvragen mijn passie aanwakkeren, heb ik besloten me te specialiseren in rouw/verlies, trauma, burn-out en HSP. Ik heb zelf een groot draagvermogen, een nuchtere kijk, rust en oprechte interesse. Samen met de pony’s die altijd in het hier en nu zijn, geen oordeel hebben en wel eerlijke feedback geven, vormen we een krachtig team om deze thema’s te kunnen begeleiden.

In vrijwel alle sessies die ik gaandeweg mocht begeleiden, bleek de oorsprong van het thema/de coachvraag in de jeugd van de coachee te liggen. Getriggerd door dit gegeven en de wens om de kinderen van nu “iets” mee te kunnen geven waardoor ze reeds op jongere leeftijd wat steviger in hun schoenen komen te staan, heb ik de training gevolgd om de Pony Power voor Kids-cursus te kunnen geven. Het is fantastisch om te zien hoe kinderen groeien in hun zelfvertrouwen, en sociaal-emotioneel een stuk vaardiger worden!

Dit is een klein stukje uit mijn leven. Mocht je meer willen weten dan mag je me altijd volgen op Facebook; Coachen met paarden – Suzanne Wijers.

Lieve groetjes,

Suzanne, Winter, Saartje en Tommie

 

Interesse, vragen of als aanvullende informatie gewenst is